Maj månad har svischat förbi, snabbt har det gått. Här är lite nyheter från huset. I farstun togs golvet bort och en bit av trappan. Hela plankor sparades och trappan stöttades upp med en lite tjockare planka. På baksidan av huset ser man nu det stora hålet som blev kvar efter att badrumsutbyggnaden revs i april. Hålet i väggen förstorades lite och ett fönster togs bort. Den utbyggnad som ska byggas här i sommar blir större än den ursprungliga och i två våningar. Här kommer tvättstuga, badrum och bastu på nedre våningen och upptill blir det en liten wc och ett sovrum. 
 
I hela nedre våningen vattrade pappa med laser var det nya golvet kommer att ligga. En list spikades fast i kanterna som visar var husets golvnivå blir. Under detta ska det fyllas med krossgrus, styrox och golvplatta av betong med värmeslingor i. Detta är planerat att ske i sommar. Sen blir det lättare att gå runt i huset, just nu är det bara stora gropar.
 
Jag var med om det största bakslaget hittills i husprojektet i månadsskiftet maj/juni. Jag som älskar träd och skogar, ända till djupet av min själ (jag är stolt trädkramare och brukar prata med gamla trädindivider), fick se hur trollskogen bredvid gården förvandlades till ett kalhygge. Där skulle ju mina barn leka! Där fanns träd av olika arter och i olika åldrar, vissa träd säkert närmare 100 år. Det var en riktig skog, ingen trädåker, som är en så vanlig syn här uppe i Österbotten. Vi hade planer på att köpa marken, som ligger på en bergssluttning, bara för att försäkra oss om att skogen får bestå. Nå, livet går inte alltid som man vill. Vi fick plötsligt höra att skogen redan har sålts och att de genast börjar avverka. Att allt huggs ner. Sorgligt! Men det är bara att gå vidare, tänka positivt, det finns en mening med allt. Eller? 
 
 
 
Nedre delen av trappan tas bort för att ge rum åt golvet.
 
 
Trappan stöttas upp av en planka och golvplankorna tas bort. 
 
 
Hålet i väggen förstoras och ett fönster tas bort. 
 
 
Vattring på gång. En list läggs fast vid den nya golvlinjen. 
 
 
Skogen bakom gården som var en fröjd för ögat att se på.
 
 
Kalhygge. Allt liv övanför mossan försvinner på några dagar. Det går snabbt att förstöra det som har tagit ett sekel att byggas upp. 
 
 
Jordbruksmaskiner på luftning. En del ska skrotas, en del bevaras. 
 
 
Den ska sparas, en härlig söndagsvagn. :)