Under dessa månader var det taket i fokus, taket på övre våningen. Takpanelerna kom direkt från ett hyvleri och var färdigt grundmålade. Med giftfri Auro färg. :) De har pärlspont och ser ut som de gjorde förr i tiden. Det blev väldigt fint, speciellt när det var så många hörn, s.k. girar, i taket. Detta gjorde förstås att det var lite svårare att göra och tog mer tid. Men det börjar bli en vana för oss, som tur har jag en pappa som räds varken utmaningar eller tidskrävande förslag. Det enda jag skulle vilja ändra på gällande taket är målfärgen, det var lite för kritvitt och matt för min smak. Får försöka få tag i en färg som är mer blank och naturvit till nästa målning.
 
Vi lade även upp stockar i taket för att pryda det, lite som dekoration. I ett av rummen går de tvärlänges och i de andra rummen längs med och parallellt med taknocken. De linoljades och fick på så sätt en mer gyllenbrun toning. Det blev snyggt!
 
Högforsspisen blev klar och avhämtades, nu är den svärtad och fullt funktionsduglig. Kan knappt vänta på att jag får använda den!
 
 
 
Takpanelerna har anlänt.
 
 
Det var många girar i detta tak och inte helt lätt att få panelerna att passa ihop i alla vinklar. Behövdes en stor dos tålamod!
 
 
Stockar på tvären. Taket i detta rum gjorde pappa utan att ha ett golv att stå på. Det är ca 8m ner till betongplattan! Han hade bara några bräder han stod på och panelerna var långa. Tror nog att han är en trollkarl! :)
 
 
Det andra sovrummet på övre våningen.
 
 
Fäster takpaneler. Jag var på plats ett par dagar och hjälpte till.
 
 
Städpatrullen har anlänt! ;) 
 
 
 
Jag linoljar en stock. Har köpte nya arbetskläder, nu behöver jag inte förstöra mina egna längre. Tog 1,5 år för mig att inse att det behövs ;)
 
 
Taket till "kyrkfönstret" är klart. 
 
 
Högforsspisen är färdig renoverad.