Det har varit en fin höst, med en hel del klart och varmt väder. Pappa har jobbat på utsidan med fasaden och vinterträdgården. Jag har målat en del. Roligt har det varit att se hur huset tar form. Nu börjar det se färdigt ut! 😊Man kunde lätt missta sig att inflyttningen närmar sig. Men insidan är kvar, mycket arbete återstår.
 
Ytterpanelen och fönsterbrädena har målats en gång. Jag tänker att jag målar dem ett varv till nästa sommar, därför har vi sparat byggställningarna. Ganska snabbt kom fasaden upp, tycker jag. Och bra blev det. 
 
Vinterträdgården börjar ta form. Den får en fot av gamla tegelstenar, en stor del av dem från huset. Sen blir det en trästomme, målat med tjärfärg (ekologisk, med bl.a. linolja och tjära). Det blir tre vita stora fönster av trä. Taket blir i två delar, plåt längs väggen (skydd för istappar och lätt att gå på när kyrkfönstret ska tvättas) och mindre fönster med svart ram. Den gamla ytterdörren sätts in som dörr till växthuset. Den blir koboltblå på utsidan och linoljad på insidan. (färgen köpt från den härliga butiken Quriosa, som bl.a. har ett brett sortiment av linoljefärger. Det kommer att bli en kul detalj. Vi beslöt lägga denna dörr bak och fram, så att den förra utsidan blir vänt inåt. Detta för att dörren ska öppnas utåt. 
 
Fortsättning följer...
 
 
 
 
Sockeln höjs med gamla tegelstenar.
 
 
Färdigmurat.
 
 
6 tums träbalkar görs för ramverket i vinterträdgården.
 
 
Trästrukturen på plats. Tre öppningar för vita träfönster.
 
 
Här kommer dörren.
 
 
Tak i 2 delar, målande med tjärfärg.
 
 
Jag tar bort färg från en dörrpost.
 
 
Dörren målad första varvet.
 
 
Mamma och Nova sitter i värmen framför brasan.
 
 
Tegelstenarna har linoljats, för att inte släppa igenom fuktighet. 
 
 
En höstbild från vägen.
 
 
Fasadbild 1.
 
 
Fasadbild 2.
 
 
Fasad 3.
 
 
Fasadbild 4.
 
 
Fasadbild 5.
 

Kommentera

Publiceras ej