I april har våtavdelningen och pannrummet rivits. Denna utbyggnad ska bli större och i två våningar när huset är klart, så det var lättare att riva och bygga nytt. Inga stockar fanns i denna del av huset. 
 
Först togs plastmattor och skivor (en del var det asbest i) bort från insidan. Isloleringen i form av sågspån togs bort från väggar och tak. Vindskyddsskivor avlägsnades. Brädpanel, plåttak och trästomme monterades ner. Allt virke i gott skick togs till vara, spikar drogs ut och sen travades det i högar. 
 
Oljepannan är fortfarande inte såld, så den står kvar. Skall väl föras till skroten i ett senare skede, när vi får beställt ett lastbilsflak för metallskrot. Cementgrunden står också kvar tills vidare, den ska grävas upp med grävmaskin, nästa gång vi beställer den till gården.
 
Denna månad har pappa även jobbat med det boende dit jag flyttade i början av maj, radhuslägenheten i Kvevlax. Den var i ganska dåligt skick, vilket innebar en för mig viktig sak, en billig hyra! Ska jag klara av kostnaden för två hus behöver jag bo så billigt jag kan. Vi hade tur att få hyresvärdens godkännande att renovera lite, något hon även betalade, vilket innebar lite extra jobb för pappas del. Vi skaffade en fungerande kyl och frys, persienner till fönstren, laminat till golven (tidigare var det olika typer av plastmattor), målade gulnande väggtapeter vita, rensade kloaken i toaletten (som stank!), grävde och lade om stenplattorna utanför trappan (som var helt huller om buller), rensade och ansade i blomlanden vid ingången, tvättade förnster och torkade alla ytor rena inne i huset. Allt detta gjordes till en kostnad av 790 euro. Arbetet gjordes av mamma, pappa och mommo. De hjälpte mig också att hitta en fin och billig bil. 
 
När jag flyttade i början av maj var det en riktigt fin lägenhet jag kom till. Så härligt att bli så pass omskött som höggravid, jag känner mig väldigt tacksam! Och glad för att ha klarat flytten från storstan utan större vedermödor. Nu är jag Kvevlaxbo! Österbottning! Pampes! Nu är det bara att vänta att lillan kommer till jorden, så får man bli mamma på riktigt. :)